*

karkot Kaikki ei ole miltä näyttää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Turkki

ILO:n 106. yleiskokous (osa 5)

Puola – C29 Pakollinen työ

Pohjois-Korea on lähettänyt noin 50 000 kansalaistaan työskentelemään ulkomaille. Maan ydinaseohjelma kaipaa kipeästi ulkomaista valuuttaa, joten Etelä-Korean mukaan työntekijöiden palkoista suurin osa menee maan eliitille ja ydinaseohjelman rahoittamiseen. ILO on seurannut tilannetta jo pitkän aikaa, ja raporttien mukaan pohjoiskorealaiset työntekijät tekevät 12–16 tuntisia työpäiviä ja yleensä vielä ilman vapaapäiviä. Työntekijät siis työskentelevät käytännössä orjuutta vastaavissa olosuhteissa.

Ihmiskunnan viholliset

Turkin itsevaltainen presidentti on ihmisoikeuksien ja sananvapauden rajoittamisen lisäksi poistamassa evoluutioteorian opettamisen lukioista ja vastaavasti lisäämässä uskonnon opetusta.

Vaikea uskoa että vielä muutama vuosi sitte puhuttiin vakavasti maan mahdollisesta liittymisestä euroopan unioniin, niin nopeasti on maa vajoamassa sekulaarista demokratiasta kohti teokraattista diktatuuria. On surullista ja turhauttavaa ymmärtää että tieteen ohittavan fundamentalismin ja tältä osin pimeän keskiajan paluun uhka on todellisuutta vielä 2017.  

Ketä Naton ja EU:n turvatakuut koskee ?

Erdogan lisää painetta Naton ja EU:n suuntaan.

 

Turkki haluaa lisää Kyprosta, jota se miehittää laittomasti jo vuodesta 1974.

 

Turkin Kypros miehitys alkoi aikoinaan aseilla, eikä vaaliuurnilla, kuten esim. Krimillä kävi.

 

Jos Turkin ja Kyproksen välille puhkeaa isompi riita on Kreikka automaattisesti mukana, koska Kreikka on antanut Kyprokselle turvallisuustakuut!

 

Miksi Suomi ei tunnusta Armenian kansanmurhaa?

Kansanmurhan viimeinen tavoite ja askel on kansanmurhan kieltäminen eli tapahtuman mitätöinti. Tässä myös Suomen valtio on mukana sillä Suomen valtio ei virallisesti tunnusta Armenian kansanmurhaa 1915 kansanmurhaksi vaan puhuu joukkotuhosta? Samaa voidaan näinä päivinä kysyä myös Palestiinan kohdalla. Suomi ei tunnusta Palestiinan valtiotakaan. Eikä hidasta näännytystä, joka on kestänyt jo vuosikymmeniä. Vastaus on tietysti ulkomaan politiikka. Turkille ja Israelille ei ryppyillä, rikkovat ne kuinka paljon vain kansainvälisiä lakeja ja toimivat inhimillisyyttä vastaan.

Pysäytetään populismi

Turkki päätti muuttaa hallintomallinsa diktatuuriksi. Britit ovat irrottamassa itsensä Euroopan Unionista. Yhdysvallat valitsi presidentikseen populistisen protektionistin. Länsimaita ravisuttaa suurin demokratian kriisi toisen maailmansodan jälkeen. Mitä tämä tarkoittaa? 

Sipilä puolustaa Turkkia ja sen epädemokraattista hallintoa

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/201704182200104553_ul.shtml

 

Se että Sipilä haluaisi pitää Turkkia Eu jäsenyys neuvotteluissa mukana vaikka Turkissa poljetaan Eu:n demokraattisia perusarvoja kaikin tavoin ja Turkkia viedään salafisti yhteiskuntaa kohti kertoo tosi paljon miten suomalaisten johtajien arvot on pahasti hakoteillä. 

 

Mitä Sipilä haluaa kertoa on se että Eu:ssa olis valtio jossa on voimassa kuolemantuomio olisi Ok asia. Ja tämän pitäisi olla hälyttävää kaikille. 

Turkin kansanäänestys Saksassa

Turkin kansa äänesti uudesta perustuslaista viime sunnuntaina. Merkittävä osa turkkilaisista ja siten äänioikeutetuista asuu muissa maissa. Ulkoturkkilaisia äänioikeutettuja oli noin 5% kaikista äänioikeutetuista. Heistä noin puolet asuu Saksassa. Turkin yleisradioyhtiön mukaan heistä äänesti kuitenkin vain 46,2%.

Diktatuuri vahvistui EU:n naapurissa

Turkin presidentti Erdoğanin valtuuksia lisäävä perustuslakiehdotus näyttää voittaneen kansanäänestyksessä 51:n prosentin tuloksella. Muutos laajentaa presidentin valtaoikeuksia merkittävästi, sillä presidentistä tulee sekä valtionpäämies että hallituksen johtaja, ja hän nimittää varapresidentin ja ministerit.

Jos tahdot rauhaa

Ihmiskunta painaa toistuvasti paniikkinappulaa.

Venäjä pelästyi vapautumisensa kynnyksellä ja veti rakosellaan olevan kannen kiinni Vladimir Putinin johdolla. Kansakunnan henkinen voima ei kestänyt alkavan demokratian epävarmuutta.

Erdogan ylitti rajan - ISIS:in perillinen?

Erdogan meni retoriikassaan sellaisen rajan yli, mitä ei tulisi johtajan ylittää. Hän lausui rasistisesti "eurooppalaiset ympäri maailman eivät voi kävellä turvallisesti kaduilla, jos Eurooppa jatkaa samaa asennettaan Turkkia kohtaan."

 

Läppä ei ole enää johtajien välistä vaan Erdogan otti valtioiden kiistojen välikappaleeksi tavalliset ihmiset. Lauseella on varmasti kaksi seurausta:

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä