karkot Kaikki ei ole miltä näyttää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Luominen

Jumalan sana ja avioliitto

Jumala loi Adamin kumppaniksi Eevan. Adam huudahtaa, että se on liha minun lihastani ja luu minun luistani. Jeesus sanoo, että mies ja vaimo tulevat yhdeksi lihaksi. He eivät ole kaksi, he ovat yksi. Ja minkä Jumala on yhdistänyt, sitä älköön ihminen eroittako. Jumala loi miehen ja vaimon omaksi kuvakseen.

Syntiinlankeemuksessa Jumalan kuva muuttui ja ihmisen rakkaus Jumalaan katkesi ja synti eroittaa ihmisen toisesta ihmisestä. Luodut ihmiset syyttelivät lankeemuksesta toisiaan.

Suomen tulisi seurata Turkkia ja hylätä evoluutioteoria

Turkin varapääministeri Numan Kurtulmuş on sanonut, että evoluutio on "vanhentunut ja kumottu" teoria. Turkki aikookin poistaa evoluutioteorian opetuksen lukioiden opetusohjelmasta. Tämä on hyvä päätös Turkilta, sillä ei ole järkevää opettaa oppilaille valheellisia asioita. Siihen en nyt ota kantaa mitä Turkki opettaa oppilaille, vaan totean vain sen, että evoluutioteorian hylkääminen on varmuudella yhdenlaisen valheen poistaminen opetusjärjestelmästä.

Biologia tukee Raamatun luomiskertomusta

Onko luonnonhistoriaa mahdollista todistaa tieteellisesti? Ei ole, sillä menneitä tapahtumia on mahdotonta todistaa empiiristen menetelmien avulla. Luonnonhistorian tutkimuksessa, onkin kyse siitä, että eri alkuperämalleja käytetään luonnonhistorian tarkastelukehyksenä.

Uudenlaisen elämän löytyminen lähellä? Ei todellakaan!

Mtv3 uutisoi eilen: ”Uudenlaisen elämän löytyminen lähellä? Teoria Jupiterin kuun valtamerestä vahvistuu”. Uutisen mukaan kuvat Jupiterin Europa-kuun vesipurkauksista vahvistaa teoriaa siitä, että planeetan jääkerroksen alla on valtameri. Se puolestaan enteilee, joidenkin sekulaarien tutkijoiden mukaan sitä, että kuussa saattaa olla elämää.

Biologinen informaatio on evoluutioteorian tuho

Evoluutioteorian mukaan kaikkien genomien ohjekirjojen on oltava peräisin yksinkertaisesta alkugenomista pitkän mutaatiosarjan (painovirheiden) ja runsaan luonnonvalinnan (lisääntymiserojen) kautta. Evoluutioteorian mukaan mutaatiot (kirjoitusvirheet) ovat uutta informaatiota luova mekanismi.

Evoluutioteorian 'isä' Charles Darwin on sanonut:

Uusin tieteellinen data osoittaa - ihmisen genomi on suunniteltu

Kaksi tutkijaa evolutionisti ja kreationisti katsovat ihmisen genomia. Evolutionisti näkee sattuman ja valinnan tuotoksen ja kreationisti huikean suunnitelman. Kaksi tutkijaa katsoo samaa asiaa ja tulee siitä täysin erilaiseen johtopäätökseen. Miksi näin? Siksi, että niin evolutionisti kuin kreationistikin katsovat tosiasia-aineistoa oman paradigmansa kautta. Paradigma ohjaa jokaisen tutkijan tutkimustyötä, sillä se on tutkijayhteisössä vallitseva periaatteiden, uskomusten, arvostusten ja tieteellisten normien kokonaisuus.

Alkuräjähdysteoria VS Raamattu

Tämä on ensimmäinen osa, sarjasta jossa tarkoitukseni on vertailla sitä kumpi historiaa käsittelevä ilmoitus –Raamatun ilmoitus vaiko evoluutioaate sopii paremmin tieteelliseen todistusaineistoon. Koska kyseessä on ensimmäinen osa niin parasta on aloittaa aivan alusta. Siksi tässä osassa paneudun siihen kumpi sopii paremmin tieteelliseen todistusaineistoon – Raamatun luominen vaiko alkuräjähdysteoria (Big bang).

Raamatun "luotu laji" sopii todistusaineistoon

Raamatun mukaan Jumala on luonut lajit lajiensa mukaan. Seuraavassa tutkin sitä miten tieteellinen todistusaineisto sopii Raamatun ilmoitukseen luoduista lajeista. Sekä mikä lajikäsite sopii luomisteoriaan.

”Elämän löytyminen avaruudesta 10 vuoden sisällä todennäköistä”?

Näin otsikoi Yle uutisensa 8.4.2015 ja viitaten havaittuihin molekyyleihin 455 valovuoden päässä sijaitsevan tähden ympärillä pyörivässä materiaalikehässä.1 Tutkittu tähti MWC 480 sijaitsee Härän tähtikuviossa ja sen massa on 1,8 kertaa Auringon massa. Mitä sitten löytyi tähteä kiertävästä sumun spektrianalyysin perusteella? Lopulta varsin yksinkertaisia syaanimolekyylejä CH3CN, HC3N ja HCN.

Millerin kokeet – kun elämää ei löytynytkään

Vastaako todistusaineisto luomista - Osa 2 - Pekka Reinikainen

Pekka Reinikainen luennoi aiheesta "vastaako todistusaineisto luomista", Lahdessa 8.1.2015 Saulus-Lähetyksen tilaisuudessa. Osa sisältää myös yleisön kysymysosion.

 

Osa 1 on katsottavissa linkissä - Vastaako todistusaineisto luomista - Osa 1 sisältää minun alustuksen ja Bioprosessitekniikan emeritusprofessori Matti Leisolan luennon.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä