karkot Kaikki ei ole miltä näyttää.

Kaikki blogit puheenaiheesta John Maynard Keynes

Puheenjohtajavaali on Keynesiläinen kauneuskilpailu

John Maynard Keynes (1883-1946) oli taloustieteilijä, jonka eräs mielenkiintoisimmista teorioista on Keynesiläinen kauneuskilpailu.

Tässä teoriassa hän kuvaa miten tavallisen missikilpailun äänetyskäyttäytyminen muuttuu, jos voittajaa äänestävien kesken arvotaan palkintoja. Näin äänestäjät eivät enää äänestä henkilöä, jonka he kokevat itse kauneimmaksi, vaan henkilöä, jonka he epäilevät olevan enemmistön mielestä kaunein.

Kun Friedman ja Keynes menivät Kreikassa naimisiin

Mario Draghi oli onnellinen. Hän tiesi, että hänestä oli tulossa suuri sankari. Sen takasi äskettäin käyty keskustelu Angela Merkelin kanssa. Hänestä tuntui, että Merkelkin edusti omaa etunimeään poikkeuksellisen hyvin juuri nyt.

- Me olemme olleet täysin väärässä, Merkel sanoi. -Aivan kaikesta. Eurosta, rahan perusluonteesta, ihmisistä, yrityksistä, valtioista, ja erityisesti Kreikasta ja Saksasta. Ja silti me olemme myös olleet oikeassa.

- Mutta missä? Draghi kysyi.

Sixten Korkman puhuu pehmeitä

Kaikki "taloustiede" on poliittista ja sen vuoksi taloustieteen sisällä on useita koulukuntia. Sixten Korkman edustaa uusliberalistista koulukuntaa, eli kilipääkapitalismia, jonka opit ovat niin ideologisia, että niiden seuraaminen haittaa taloutta erittäin merkittävästi.

Kyse on siis kultismista ja Sixten Korkman on jonkinlainen arkkikultisti, uusliberalistisen tuhokapitalismin suomalainen piispa.

Miksi Keynes ja setelielvytys?

Taas eräät toverit murmatti Marxista. Miksi vassarit ei sitä käytä. Anne Kontula totesi, on tämä ihme kun nalle Walruuskin mainitsee Marxin useammin kuin vassarit. Minun mielestä on ihan järkevä syy pyrkiä Keynesin linjoille oli Marxista mitä mieltä tahansa.

Oikeistolaiset eivät ymmärrä talouspolitiikkaa

Raha ja Talous – blogissa on kirjoitus Suomen talouspolitiikasta, jossa todetaan, että väärin menee. Tämä ei varmaankaan yllätä ketään, mutta miksi näin?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä