karkot Kaikki ei ole miltä näyttää.

Kaikki blogit puheenaiheesta Nizza

Kiihdytämmeko hulluuden ajokaistalla riittämättömyyden kuiluun?

(”Onko maailma tullut hulluksi – vai oliko se hullu jo valmiiksi”. HS-toimittaja Tommi Nieminen kertasi historioitsija ja intellektuelli Eric Hobsbawmin |1 jaottelemia aikakausia, jotka päättyivät vuoteen 1991, kun Neuvostoliitto romahti)

 

Epävarmana Euroopassa - vol. 2 - miten käy eurooppalaisen rauhan?

Brexitin jälkeinen itsetutkiskelu Euroopassa nosti esille menestystarinan siitä, miten eurooppalainen yhdentyminen on ollut rauhan takaajana maanosan valtioiden kesken toisen maailmansodan jälkeen.

Uskonnollista terrorismia vai jotakin muuta?

Nizzan hirmutyö on mediassa luokiteltu islamilaiseksi terrorismiksi. Myös Isis on jo ehtinyt ottaa kunnian teosta. Pohditaanpa asiaa hieman syvällisemmin.

Käärmeet povellamme nahkaansa luomassa

Konfliktinratkaisujärjestö CMI:n tutkijan Hussein al-Taee on sanonut Ylen mukaan:
"Isis tosiaan luo uutta nahkaa niin kuin käärme. Se yrittää tavallaan levittäytyä, olla yllättävä ja iskeä mahdollisimman monta kertaa monella paikalla, nyt kun se valmistautuu siihen, että se on menettämässä kalifaattinsa ja ydinalueensa erityisesti Irakissa."

Päälleajoautot kiellettävä kokonaan!

Berliinin ja Nizzan surullisten tapahtumien jälkeen herää jälleen kysymys, mihin tarvimme ihmisten tehokkaaseen tappamiseen soveltuvia autoja? Meidän on otettava nyt ensiaskeleet ja selvitettävä, miten eräät autotyypit saataisiin kiellettyä kansalaisilta.

Kotona vaikka Nizzassa

 

Kirjoitan tätä kotona - Helsingissä. Enkä ole lähdössä mihinkään.

Viitisen viimeistä vuotta olen viettänyt kolmanneksen vuodestani Nizzan kaupungissa eteläisessä Ranskassa. Se tuntuu melkein kodilta, vaikkei niin paljon kuin Helsinki.

Muutama tunti sitten Nizzassa murhattiin kymmenittäin ihmisiä. Tarkemmin sanottuna juuri sillä paikalla, jossa vietän suurimman osan ajasta, jonka tuossa kaupungissa vietän.

Juuri tuolla paikalla nousin taksiin kuukausi sitten ja viimeistään syyskuussa tuolle paikalle palaan. Lähtisin aiemminkin, jos voisin.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä