karkot Kaikki ei ole miltä näyttää.

Kaikki blogit puheenaiheesta IoT

200 tutkijaa ja lääkäriä varoittavat 5G:n riskeistä

Ennen 5G:n laajamittaista käyttöönottoa tulisi ympäristö- ja terveysriskit selvittää.

5G-teknologia tulee lisäämään merkittävästi kansalaisten mikroaaltokuormitusta eli radiotaajuisen säteilyn kuormitusta.

Nämä seikat tuodaan esille The 5G Appeal -vetoomuksessa.


The 5G Appeal - matkapuhelintukiasemakuva

Ihmisoikeustuomioistuimen päätöksistä

Aika ajoin Suomi saa yhä tuomioita ihmisoikeustuomioistuimilta. Useimmiten tuomio tulee siitä, että on loukattu sopimuksen artiklaa joka turvaa oikeuden oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin. Sama oikeus on kirjoitettu myös Suomen perustuslakiin. Silti tuo oikeus ei aina toteudu - ei vielä tänäkään päivänä tässä oikeusvaltiossa: Suomessa.

Oulun busseihin kotimaista biopolttoainetta

Terveiset pohjoismaisesta joukkoliikenne konferenssista (NLTM & InformNorden 2016) Helsingistä. Olen täällä Oulun seudullisen joukkoliikennejaoston delegaation mukana. Pohjoismainen joukkoliikenneväki kokoontuu vuoden tai kahden välein verkostoitumaan ja pohtimaan joukkoliikenteen suuntauksia. Kaksipäiväisen konferenssin ”päivän sana” on ollut IoT (Internet of Things) eli esineiden internet. Myös ajoneuvot kytkeytyvät internet -verkkoon ja tuovat kuluttajien tarjolle paljon uusia lisäpalveluita.

Robottitakseja ja maglev-ratikoita

Kuten olette saaneet lehtien sivuilta lukea, liikenne- ja viestintävaliokunnan delegaatio teki valiokuntamatkan Etelä-Korean Souliin ja Busaniin sekä Japanin Tokioon. Liikenteen ja viestinnän tekniikka, rakenteet ja liiketoimintamallit muuttuvat lähivuosina nopeasti, ja Etelä-Korea ja Japani ovat viime vuosina investoineet näiden kysymysten tutkimukseen ja palvelukehitykseen suuria summia.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä