karkot Kaikki ei ole miltä näyttää.

Perussuomalaiset 'mitä v....a' kuplassa

Perussuomalaisten kannatus on laskenut kuin 'lehmän häntä'. Kyse on arvoista, ei taloudesta. Puolue nähtiin suomalaisia arvoja puolustavana puolueena vielä ennen vaaleja. Nyt näyttää siltä, että puolueen kansanedustajat ovat lukeneet liikaa vihapuhepalstoja sosiaalisesta mediasta ja näyttäneet vihalle vihreää valoa – varsinkin Tynkkynen.

En tunne yhtään tavallista suomalaista, joka hyväksyisi ajatuksen muslimien joukkokarkoituksesta. Ajatus siitä, että kaikki siirtolaiset kerättäisiin keskitysleiriin ja tarkistettaisiin uskonto ja sen jälkeen muslimit laitettaisiin härkävaunuun ja kuskattaisiin Suomen rajan yli suorastaan kuvottava. Sellainen ajatus ei kuulu suomalaiseen arvomaailmaan.

Pieni sosiaalisen median mv-joukko pitää meteliä terrorismivaarasta, islamisaatiosta tai vaikka mistä. Sama joukko etsii siirtolaisiin liittyviä asioita uskonnollisista kulkueista yms. ja kyselee – miksi valtamedia ei ole kertonut tästä ja tästä 'onneksi' on mv, joka kertoo totuuden tai ainakin kertoo totuutta muistuttavia asioita. Kerrotaan stereotypioita, joilla on siteeksi totuutta.

Perussuomalaisten ei tarvitse sanoutua irti vihapuheista, mutta perussuomalaisten ei itse kannattaisi levittää vihapuheita – tietysti näin voidaan jatkaa, jos tavoitteena on alle viiden prosentin kannatus. Täytyy muistaa, että suomalaiset - itse paljon kärsineinä ymmärtävät, mikä on oikeudenmukaista ja mikä ei. Talouden huonon tilanteen ymmärtävät kaikki, mutta arvojen murentamisen laita on toisin.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (50 kommenttia)

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Jossain vaiheessa harkitsin äänestää perussuomalaisia, mutta kun suomalaisuus unohdettiin ajatuksesta ei tullut totta. Suomalaisuus ei ole vihaamista, vaan yhteistyötä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Näihän kirjoitti runoilijakin talvisodankaatuneista,"Vihaa te ette tunteneet, te rakastitte vain, siksi tänään vaellatte te maassa vainajain."

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Täytyy myöntää, että eilisen A-studion feminismikeskustelussa annoin kyllä täydet pinnat Riikka Slunga-Poutsalolle. Joskus näinkin päin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Joo Slunga mitätöi kaiken sen tasa-arvotyön, jonka ansiosta hän itsekin on päässyt asemaansa. Sinulla on trumpilainen sivujuonne joka usein pulpahtaa esiin.
Sen sivujuonteen äärimmäinen ydin on miehet aseisiin-eliitti nurin. Valta väelle ja saappaat rasvoihin.
Juuri PSpuolueen vanhanaikaisten asenteiden takia nuoret miehet jättävät puolueen. Jäljelle jää vanhat vihaiset miehet joita Slunga mielistelee.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Eiköhän PS-puolueen nuoret vihaiset miehet ennemminkin ole olleet julkisuudessa viime aikoina. Vanhoissa on osittain jopa malttia eikä Soini itsekään ole sieltä pahimmasta päästä.

Kannatan tasa-arvoa ja siksi vastustan jo lähtökohtaisesti seksististä käsitettä "feminismi". Slungalla oli aivan järkevät argumentit.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #6

Vastustat käsitettä, no hyvä. Luulin että vastustat feminististä politiikkaa. Käsitteet ovatkin hankalia. Niihin voi projisoida milloin mitäkin. Feministinen politiikka taas on tuonut Suomeen paljon yhtäläisiä oikeuksia ja toki sukupuolet, kun ennen feminismiä ihminen oli yhtä kuin mies ja nainen jonkinlainen virhe.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #7

Tasa-arvopolitiikkaa ilman feminismiä edustaa puhtaimmillaan kai Ranskan suuren vallankumouksen yhteydessä laadittu Ihmis- ja kansalaisoikeuksien sopimus. Feminismi on tuonut tuohon kansainvälisten ihmisoikeussopimusten kantamuotoon sen olennaisen lisän, että nykyisin myös naiset tunnustetaan sekä ihmisiksi että kansalaisiksi...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #9

Maailman historiasta löytyy lukuisia, yleensä melko julmia, naishallitsijoita jo tuhansien vuosien takaa. Joten kyllä naiset aina on ihmisiksi laskettu. Ranskan vallankumouksessa katkaistiin tosin Marie Antoinettelta pää, mutta nimenomaan siksi, ettei hän ollut uuden tasa-arvoliikkeen kannattaja.

Käyttäjän jiihooantikainen kuva
Juho Antikainen Vastaus kommenttiin #12

Anekdootit eivät tosin muuta kokonaiskuvaa - maailman historiaa on rakennettu tunnetulla ajalla pääosin omistussuhteita määrittelevän hegemonisen maskuliinisuuden kautta.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta Vastaus kommenttiin #7

Feminismi käsitteenä on hyvin laaja ja siihen mahtuu ilmiöitä laidasta laitaan. Minulla on mm. muutamia islaminuskoa tunnustavia feministiystäviä.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Oinonen joka itselleen ja puolueeleen uskollisena seksualisoi ja genitalisoi poliittisen puheen sanoo että puolue on vaarassa muuttua satiaispuolueeksi. Perustelunsa kyllä ovat osuvia. Puolue petti vähävaraiset.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Oinonen taisi vain hakea pienempää kuin takiaispuolue, sen kummempaa ajattelematta. Ja saa nähdä terävöityykö Soini, aihetta olisi.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Satiainen on päinvastainen eläin kuin käki!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #16

Käki sopisi paremmin. Hankitaan parlamentaarisin keinoin valtaa parlamentarismin poistamiseen. Näin tekee kaiken maailman persuorbanit ja persuerdokanit ja persuimmoset.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #19

Sini, miten sinä luokittelet parlamenttarismin, sillä monissa maissa on parlamentti, mutta ei parlamenttarismiä.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #35

Jenkkilääkin sanotaan demokratiaksi, mutta: hallituksen ei tarvitse siellä nauttia parlamentin luottamusta. Demokratia ei siis edellytä parlamentarismia.

Kyllä Putiniakin kansan enemmistö epäilemättä kannattaa, joten Venäjäkin on demokratia?

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta Vastaus kommenttiin #39

Demokratiaa on se, että kansa äänestää joitain valtioelimiä tai henkilöitä ja nämä voivat kansan valtuutuksella nimittää muitä elimiä, kuten hallituksia. Demokratian ongelmat ovat sivustakatsojien ongelmia.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #41

Parlamenttarismi on joustava vallanhajoitus ja rajoitusjärjestelmä osana demokratiaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Slunga-Poutsalo on siinä oikeassa, että juuri ikääntyvät yksinäiset miehet ovat niitä eniten syrjäytyneitä Suomessa, ei tarvitse muuta, kun pistäytyy lähiöbubissa aamu-kymmeneltä. Slunga on kyllä siinä hakoteillä, että asettaa feministit ja syrjäytyneet miehet vastakkain, kun juuri suomalaisen työväenliikken miehet, pääasiassa ns. "perusduunarit" naisen asemaa ovat eniten kohottaneet, esimerkkeinä olkoon, ensimäiset naiset asemissaan: Ministerinä, Miina Sillanpää, suurläh, Tyyne-Leivo Larsson, maaherra, Sylvi Siltanen, pres, Tarja Halonen, VV-ministeri Jutta Urpilainen, kaikki demareita.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Niinhän se on että monet eniten syrjäytyneet löytyvät miehistä. Feministit kyllä ajavat sellaista sukupuolipolitiikkaa missä miehiä syrjäyttävä ideologia ja käytänne yritetään minimoida. Esim sukupuolisensitiivisyys ja miesryhmät jne.
Sitä että demarit ja koko vasemmisto on ajanut koulutuksen ja työn tasa-arvoa on asia jota on hyvä pitää esillä.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Perussuomalaiset ovat nyt puristuneet luonnolliseen kokoonsa. Syykin on selvä. Ei suinkaan niin, että puolue olisi koskaan ollut asialinjalla, kuten Slunga-Poutsalo eilen A-sudion haastattelussa perusteli, vaan siksi ettei omaa asialinjaa hallituksessa ole löytynyt. Perussuomalaiset ovat peesanneet joko Keskustaa tai Kokoomusta. Oma linja on näkynyt ja näkyy vain turvapaikanhakijoiden koventuneena kohteluna ja palautusvaatimuksina.

Niille äänestäjilleen, jotka nostivat Perussuomalaiset isoksi puolueeksi, ei puolue ole antanut mitään. Kiitokset Oinoselle omaperäisestä ja tilannetta hyvin kuvaavasta lausunnosta, että tällä menolla Perussuomalaisista on tulossa satiaispuolue.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Persujen politiikan olisi huomannut jo -03 lähtien kun olisi tutkinut taustoja.
Yrittäjiä ja virkamiehiä eduskuntaryhmässä eniten.
Rukous-aamiaiset (Rebublikaanien perinne USA)
Rikkaat lätäköntakaiset ystävät ,puheista Soinilta. Nehän Kreikka vippien pankkien ja finanssialan termit edm.opetti.

Jos jo -13 oli
oppositiosta Kepu ja PS Natokokuksessa Kokoomuksen kanssa ja -15 keväällä Brysselissä
IL helmikuu-15 kertoi elinkeinoelämälle mieluisin hallituksen kokoonpano olisi
Kepu
Kok
PS
Olisi tietänyt mitä on tulossa.Aho/Viinanen II.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

En olisi ihan varma varma, että pienituloisten, köyhien pettäminen olisi perussuomalaisten kannatuksen alamäen syy. Tarvitaan syvempi syy: oman arvomaailman kolhaisu, oman uskonnon kolhaisu tms. Perussuomalaisten kannattajat ovat olleet ainakin osittain potentiaalisia keskustan, kokoomuksen, vihreiden äänestäjiä. Demarien ja vasemmistoliiton kannatuksen lisääntyminen ei selitä koko muutosta. Pitäisin arvojen hukkaamista tärkeämpänä. Siirtolaisuuden vastustaminen ei tarkoita suomalaisilla lentokoneisiin pakkaamista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Perussuomalaiset ovat unohtaneet tekemänsä sopimuksen suomalaisten kanssa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Uskon myös, että arvojen hukkaamisella on oma osuutensa persujen alamäkeen. Persut sai -11 jytkynsä pääosin EU-Vastaisuudella, sama toistui -15 vaaleissa, mutta uutena elementtinä mukaan tuli, puolueen johdon hyväksynnällä, polittinen retoriikka, jossa vihapuheella on keskeinen osa ja tätä suomalaisten sivistyskansan enemmistö ei hyväksy.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Persut sai -11 jytkynsä pääosin EU-Vastaisuudella"

EU vastaisuus olisi juuri perussuomalaisten valttikortti jos osaisivat pelata korttinsa oikein. Monikaan ei näytä vieläkään ymmärtävän että myös maahanmuutto eli kansainvaellus on juuri EU:n järjestämä kuten lähes kaikki Suomen suurimmista ongelmista joista euro on tietenkin se pahin haitta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kuka keksi nyt niin yleisesi käytetyn sanan, kuin VIHAPUHE, keksihän Lokalaitinen, että juopot ja laiskat ovat työtävieroksuvia.

Käyttäjän ArmasAallontie kuva
Jari Partala

Edellinen suuri lama -90 luvun taitteessa demarien jäljiltä. Siirtyivät käpykaartiin ja jättivät Aho/Viinasen selvittämään. Sama toistui viime vaaleissa. Maa konkurssin partaalla demarien jäljiltä ja jälleen käpykaartiin. Muut saavat jälleen selvittää sotkun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Totta puhuen se oli Holkerin hallitus, joka toimi aina vuoteen 1991 asti. Toki siellä oli demareiden valtiovarainministeri, joista ensimmäinen karkasi Brysseliin jo hyvissä ajoin kun näki rysäyksen olvan tulossa. Holkerin virhe oli siinä, että se antoi periksi demarivetoiselle talouspolitiikalle.

Jukka Mäkinen

Kokoomus sai mitä se haki, pääomatuloista poistettiin progressio ja LVV muutettiin ALV'ksi. Eli veronmaksurasitusta siirrettiin rikkailta köyhemmille.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #28

Ottamatta kantaa tuohon viimeisen lauseen johtopäätökseen voin todeta, että mainitsemasi muutokset olivat Holkerin hallituksen jälkeisiä Ahon hallituksen muutoksia, joiden tarkoituksena oli lamasta selviytyminen.

Nuo päätökset eivät siis millään tavoin olleet pukkaamassa Suomea lamaan, joka alkoi jo vuoden 1990 syksyllä.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #34

Wikipedian mukaan se oli Holkerin hallitus:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Holkerin_hallituksen...

Siitä olen samaa mieltä kanssasi, ettei niillä ollut laman kanssa mitään tekemistä.
Laman suurin syy oli Holkerin hallituksen ja Koiviston vetämä vahvan markan politiikka, sekä pankkien suojeleminen kansantalouden kustannuksella, siitä kai kenelläkään ei ole erimielisyyttä.

Käyttäjän teemuru kuva
Teemu Ruippo

On tietysti täysin idioottimaista väittää, että muslimien joukkokarkoitus olisi perusteltavissa kansalliseen turvallisuuteen tai mihinkään muuhunkaan syyhyn vedoten. Minulla itselläni on yksi jalkapalloilun kautta tutuksi tullut kaveri, joka sattuu olemaan lähi-idästä kotoisin ja maallistunut muslimi. Hän on reiluimpia ja ystävällisimpiä tyyppejä mitä tunnen ja tuli Suomeen opiskelemaan englanninkielisellä opintolinjalla, ei siis pakolaisena.

Toisaalta näin uusateistina ja tolkun ihmisenä olen sitä mieltä, että radikaalista islamismista pitää voida käydä avointa keskustelua, kunhan ei leimata kokonaista ihmisryhmää.

Olen kirjoilla kaupungissa, jossa pidätettiin kaksi ISIS:in riveissä joukkoteloitukseen osallistunutta henkilöä. Ennen tätä yleisesti uutisoitua tapausta monissa piireissä oltiin sitä mieltä että on törkeää väittää ISIS:in soluttautuvan tänne tulevan pakolaisjoukon mukaan, vaikka tuo ISIS:in soluttautumisstrategia on ollut pitkään esillä kansainvälisen median uutisoinnissa. Tällä hetkellä SUPO:lla on tiedossa satoja suomalaisia (osa etnisiä suomalaisia), jotka ovat kytköksissä islamilaisiin terroristijärjestöihin. Täältä on myös lähdetty taistelemaan ISIS:in riveissä.

Islamin ympärillä velloo asenteellinen keskustelu, jossa suhteetonta huomiota saa kaksi ääripäätä: kaikkia muslimeita potentiaalisina terroristeina pitävät idiootit ja radikaalin Islamismin muodostamaa turvallisuusuhkaa vähättelevät idiootit. Vierastan itse molempia ääripäitä yhtä paljon ja toivon että yhä useammat ihmiset kävisivät näitä ääripäitä vastaan rationaalisilla, faktapohjaisilla argumenteilla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Missä sitä terrorismia on vähätelty? Sen sijaan on sanottu että kaikkien muslimien leimaaminen terroristeiksi palvelee Isisiä.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Keskustelu erilaisista uskonnoista ja niiden kannattajista on paikallaan. On myös hyvä tunnistaa elementit, jotka uhkaavat suomalaista yhteiskuntaa. En koe ahdistusta minkään uskonnon vuoksi.

Käyttäjän lueskelija kuva
Teuvo Valkonen

Mies on tossun alla. Nainen on hellan ja nyrkin välissä. Siinä pari käytettyä ilmaisua miehen ja naisen välisestä tasa-arvoisuudesta täällä Suomessa.

Käyttäjän jannemuhonen kuva
Janne J. M. Muhonen
    "Ajatus siitä, että kaikki siirtolaiset kerättäisiin keskitysleiriin ja tarkistettaisiin uskonto ja sen jälkeen muslimit laitettaisiin härkävaunuun ja kuskattaisiin Suomen rajan yli suorastaan kuvottava."

Elätköhän itse samalla vuosikymmenellä kuin minä, jos kuvittelet kielteisten turvapaikkapäätösten jälkeisen karkotuksen pantavan toimeen härkävaunukyydillä? Nykyään on näet lentokoneita ja monenlaisia edistyneempiä maan pintaa pitkin kulkevia ajoneuvoja.

Tuon keskitysleirijutun sen sijaan voi jättää tykkänään omaan arvoonsa. Kuka sellaista muka on ehdottanut? Ettei vaan yksinkertaisesti tekisi mieli rinnastaa meitä natseihin ja siihenhän riittää mielikuvitus?

Edit: Samat kysymykset voisi esittää melkoisen perustellusti myös tätä kirjoitusta suositelleille palstalaisille.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Esitin mielikuvia, joita uskonnon perusteella karkottaminen ilman turvallisuuskartoitusta tuo mieleen. Jos toimittaisiin Tynkkysen kirjoitusten mukaan, niin muslimit vaan pois maasta. En tosin usko enkä itse asiassa usko, että Tynkkynenkään haluaisi joukkokarkoituksia.

Miten muuten karkottaisit parikymmentätuhatta ihmistä? Lentokoneetkin on keksitty - totta - taitaisi olla kuitenkin melkoinen logistinen ongelma.

Olen aivan varma, että se ei olisi onnellinen ja hyvä ratkaisu kenenkään kannalta.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Yksinkertaisesti sanottuna persut ovat pettäneet äänestäjänsä EU:n ja euron suhteen ja ovat lähteneet maansa myyntilinjalle.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Mitä perussuomalaiset olisivat voineet tehdä. Parikymmentä prosenttia kansalaisista äänesti perussuomalaisia. Olisivat tietysti voineet jatkaa räkyttämistä oppositiossa. Valtaan kuuluu valitettavasti kompromissien teko.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vihreistä ja vasemmistoliitosta ei ollut kompromissien tekijöiksi ja siksi lähtivät hallituksesta. Persut ovat nykyhallituksen lujinta ydintä vaaleihinsaakka.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #37

Ei ne, Vihreät ja Vasemmisto, siksi lähteneet hallituksesta etteivät olisi suostuneet kompromisseihin. Ne lähtivät siksi koska tiesivät kannatusromahduksen tulevan ja yrittivät lieventää sitä.
Moneenko kompromissiin ehtivätkään suostua ennen lopullista lähtöä? Kymmeniin ellei satoihin.
Silloin huudettiin vastuunkannon perään PerusSuomalaisia. Itse karkasivat sitä ja nyt syyttävät PerusSuomalaisia kun kantavat vastuuta, heidän itsensä möhläyksistä. Paradoksaalista.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #45

Persut eivät edes yritä muuta kuin vetää politiikkaa joka kurkistaa köyhempiä yms. Ainoa mikä kiinnostaa on joku hiivatun avioliittolaki missä yrittävät vetää omaa linjaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #46

Persut eivät edes yritä muuta kuin vetää politiikkaa joka kurkistaa köyhempiä yms.

Ikään kuin köyhempien kuristaminen ei olisi riittävän pahaa :)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #46

Kyllä kansanterveyslaki, joka samanarvoisti kaikki kansalaisemme on saatu kumottua ilman persujakin.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen Vastaus kommenttiin #46

Tässä saimme Sinin todistetut ja perustellut väittämät PerusSuomalaisista.
Hänhän vaatii sitä kaikilta muiltakin kommentoijilta!
Eräässä ketjussa, pakolaisille metsäleirejä ehdottanut, oli hänen oman totuutensa mukaan PerusSuomalainen. Tosiasiassa se oli Kokoomuslainen. Mutta, mitäpä pienistä, pääasia että Persuja mollataan.
Hän vaati myös jo muutaman kuukauden hallitustyön jälkeen PerusS korjaamaan kaikkien edellisten hallitusten virheet.
Toisaalla eilen hän taas oli hyväksymässä ja puolustelemassa EU;ta hitaasta päätöksen teosta ja tekemättömyydestä.

Tässä vain pintaraapaisu puutteista, halventavasta syytelystä ja ristiriitaisuuksista hänen kommenteissaan.

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Jos suomessa on hallituksessa kolme todellisuudessa 12% puoluetta, niin millään niistä ei ole enemmistövaltaa yhdessä eikä erikseen, vaan tekevät kompromissinsa keskenään kuten ulkoparlamentaarisesti käsketään maan sisältä ja ulkoa.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta Vastaus kommenttiin #38

Olen muuten sitä mieltä, että äänestämättä jättäminen on myös kannanotto - tehkää mitä lystäätte. Niitä ei sen vuoksi kannata laskea mukaan teoreettisiin kannatuksiin koko kansasta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen Vastaus kommenttiin #40

Anarkistien mielestä äänestäminen on systeemin tukemista.

Toimituksen poiminnat