karkot Kaikki ei ole miltä näyttää.

Tuleeko minustakin nyt homo

On ollut järkyttävän huvittavaa lukea sosiaalisen median kommentteja ihmissuhteiden muutoksista – yksi epäili, että nyt perheet rikkoutuvat, kun vanhemmat haluavat parikseen samaa sukupuolta olevan. Toinen epäili, että suomalaiset eivät enää lisäänny, kun he vain homostelevat ja seurauksena on maahanmuuttajien invaasio ja he täyttävät maan. Kolmas epäili lasten jäävän heitteille, kun heillä ei ole isää eikä äitiä. Neljännen mielestä lapsella tulee olla isä ja äiti – kaksi isää tai kaksi äitiä ei kelpaa. Huomaamatta jäi, että monet lapset joutuvat tulemaan toimeen vain yhdellä isällä tai yhdellä äidillä ja jotkut ovat kokonaan orpoja. Herran pieksut.

Ihmisten ominaisuudet väestössä jakaantuvat normaalisti – oli sitten kyse älykkyydestä tai pituudesta. Ääripäita on suhteellisen vähän ja suurin osa on lähellä keskiarvoa. Seksuaaliset mieltymykset väestössä taitavat jakaantua myös normaalisti ts. toisessa päässä ovat ääri heterot ja toisessa homoseksuaalit. Seksuaalisuudestaan vähän melua pitävät sijoittuvat keskivaiheille ja näitä on paljon. Taipumukset ovat pääosin synnynnäisiä eli ne ovat peräisin perintötekijöistä ja niiden muuttaminen on vaikeaa. Keskiarvoisten ja homoseksuaalien välillä on joukko ihmisiä (biseksuaaleja), jotka voivat olla molempia sekä hetero- että homoseksuaaleja.

Väestökehitykseen saattaa tulla pieni positiivinen lisä, jos mies- ja naisparit hankkivat lapsia (kukin omalla tavallaan). Aikaisemmin ja osin vielä nykyäänkin homoseksuaalit vetäytyivät peräkammareihin ja joutuivat jopa yhteiskunnan ulkopuolelle - nykytermiä käyttääkseni syrjäytyivät.

Olen ihmetellyt kuinka painokkaasti jotkut kristittyinä itseään pitävät osoittavat suvaitsemattomuutta. Ymmärtääkseni kristinusko perustuu Jeesuksen opetuksiin - niissä on tuskin ollenkaan kehotuksia toisten ihmisten syrjimiseen, sen sijaan opetus käsittelee sitä, miten pidetään huolta vähäisimmistä ja pienimmistä. Muistellaanpa vaikka kertomusta Lazaruksesta, eksyneestä lampaasta tai suhtautumisesta syntiseen naiseen, niin saamme jonkinlaisen kuvan siitä, mikä opetuksessa on keskeistä. Kuka saikaan heittää sen ensimmäisen kiven?

Lapsen oikeudet ja perhe ovat olleet keskustelun keskiössä. Kuten jo mainitsin, kaikilla lapsilla ei ole isää eikä äitiä - maailmassa on miljoonittain lapsia, joilla ei ole tietoa vanhemmistaan. Suomestakin löytyy vanhempia, jotka ovat täysin sopimattomia vanhemmiksi. Nämä ilmiöt ovat osa evoluutiota. Mutta pitäisikö meidän olla huolissamme kahden miehen perheeseen adoptoidusta heitteille jätetystä kiinalaisesta pikkutytöstä, joka on saanut sosiaaliset vanhemmat ja hyvällä tuurilla pääsee elämän alkuun. Tällä tytöllä ei ole biologisia vanhempia, joita kaivata. Mielestäni tämän pikkutytön ihmisoikeudet toteutuvat mitä suuremmassa määrin.

Vielä yksi asia – en oikein voi käsittää, miksi muita ihmisiä kiinnostaa jonkun toisen seksuaalinen käyttäytyminen ja se miten haluaa parisuhteensa järjestää. Homo tai lesbo on samanarvoinen ihminen meidän heterojen kanssa ja meidän lähimmäisemme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Olen miettinyt sitä miten yksi sana avioliitto saa merkityksiä, joiden tähden ihmiset esimerkiksi liittyvät tai eroavat kirkosta. Yhteen some viestiini sain kommentin: ”Jumala loi Eevan Aatamille” - onko tämä tasa-arvoisen avioliiton lähtökohta? Onko niin, että sukupuolineutraaliavioliitto muuttaa myös heteroavioliittojen luonnetta. Eeva ei olekaan alistussuhteessa Aatamiin, vaan suhteessa voi olla esimerkiksi kaksi tasavahvaa Aatamia. Sekö on se minkä jotkut näkevät avioliiton rapautumisena?

Avioliitto ei sinänsä ole ikiaikainen – sana ilmaantui kieleen 1600-luvun alussa ja 1700-luvun alussa kirkko tuli kuvioon mukaan. Aikaisemmin naimakaupat olivat sukujen välisiä sopimuksia.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Luomisjärjestyskin riippuu siitä, mitä kohtaa Raamatusta sattuu lukemaan. Toisessa versiossa luomiskertomuksesta mies ja nainen luodaan samanaikaisesti.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Koko homo-heteroasian ongelma on lienee siinä,ettei ymmärretä sitä,että homon ja heteron tosiasiallinen ero on vain sen verran siinä,mitä tarvitaan jälkeläisten tekemiseen.avioliittoasian yhteyssä enin osa vastustajista on käyttänyt argumenttina..vain mies ja nainen voivat saada keskenään lapsia.
Empä ole ikinä kuullut hulluimmankaan homon muuta väittävän ja umpi-idioottinkin moisen itsestäänselvyyden tajuavan.
Jos homo eroaa,jotenkin muuten heteroista,ne ovat aivan samanlaisia yksilöllisiä eroja,kuin ehdottomasti heteroillakin.Ja ne kaikki liittyvät,kaikilla elämisen ja olemisen ja tekemisen alueilla,kaikkeen samaan,mitä heteroillakin.

Kun etenkin ns. raakaa lihaa syövä heteromies kuulee sanan homo,ensimäinen visio ja ajatus on..noh tiedät kyllä mitä tarkoitan,en nyt viitsi tähän pistää.Oletetut käsitykset,,siis käsitykset,eivät tosiasiat..ovat niitä sterotypioita suurimmalta osaltaan ja seksuaalisuuteen ja seksiin liittyviä.Homus kaikkineen päivineen on yhtä kokonaisvaltaista,kuin heterouskin voi olla.

Pari asiaa vielä..meillä kaikilla on ja on ollut samansukupuolisia ystäviä,sellasiakin,jotka merkitsevät enemmänkin,kuin vai pelkkä kaveri.Siinä ajatuksessa ja suhteessa ei ole pienintäkään seksuaalista viritettä ja kuitenkin saatat jopa rakastaa samansukupuolista ystävääsi..se on homoa sekin.Entä joukkueurheilu tai joku muu harraste,joissa toimitaan samaa sukupuolta olevien kanssa,täysin ilman minkäänlaista seksuaalisuutta,se on homoa sekin.
Pitäänee muistaa homo sanan merkitys kreikankielessa,jossa se muistaakseni tarkoittaa samankaltaisuutta.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Itse asissa kaikki ovat homoja ja heteroja taipumusten määrä vain vaihtelee. Homoksi sanotaan ihmistä, joka tuntee vetovoimaa omaan sukupuoleensa enemmän kuin vastakkaiseen sukupuoleen. Heteroilla päin vastoin. Olen ollut huomaavinani, että jotkut korostavat heterouttaan (miksei homouttaan myös) peittääkseen itseltään ja muilta toisenlaiset impulsit. Sukupuolinen suuntautuminen ei ole on/off -ilmiö.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Kaveripiiri Facebookissa on sen verran valistunut, että en tuon suuntaisia kommentteja ole huomannut.

Jukka Laine

Kyse on pitkälti arvoista omalla kohdallani. Olen syntynyt ja kasvanut yhteiskuntaan, jossa mies ja nainen muodostavat parisuhteen. Arvomaailman muuttaminen ei käy hetkessä, vaikka kuinka näkisi pusuttelevia janitoivoloita keskenään lastenrattaita työntämässä.

Sitten syntyy ajatus että siinä olisi vanhempani, janitoivolat. Se ei ole luonnollista että kaksi miestä tai naispari saa lapsen. Sellaiseen maahan synnyin ja sellaisessa maassa kasvoin. Vaikka kuinka homotettaisiin tai olisi järkyttävän huvittavaa kenestä tahansa. Taidan olla sukupuolineutraalia avioliittolakia sisäisesti ja hiljaisesti vastustava.

Esimerkiksi televisiosarja salattujen elämien nuoret homoseksuaalit ovat hyvä asia nuorille. Nuoret kasvavat erilaiseen arvomaailmaan, joka ei ole vähemmistöille niin ahdasmielinen. Ehkä nykynuorena voisin hyväksyä janitoivolat vanhempanani. Itse en vastusta Jani Toivolan vanhemmuutta. Varmasti on hyvä isä lapselle. Arvomaailmaani ei vain sovi ajatus kahdesta janitoivolasta virallistamassa suhteensa ja hankkimassa lapsen. Se ei vaan tunnu oikealta.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Asenteiden muuttaminen on vaikeaa omalta kohdalta tai sitten muiden kohdalta. Toisaalta onko tarpeen - jos antaa tilaa muille. Olen elänyt sitä aikaa jolloin ainakin maalla naisella piti olla huivi päässä eikä ollut asiaa ravintolaan naisporukassa - tarvittiin mukaan mies. Nykyään ajat ovat erilaisia ja muutos on tapahtunut vähitellen. Minun vanha maailmani on hyvin erilainen kuin nykynuorten maailma.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Eihän kyse edes ole arvoista. Ei sinun tarvitse muuttaa arvojasi mihinkään ja näin ollen saat pitää normaalina heterosuhteita. Sitä ei ole kukaan viemässä pois tai pyytämässä edes muuttamaan johonkin suuntaan.

Käyttäjän jokojo kuva
Jaakko Kojo

Ihmisen tärkein tehtävä tässä maailmassa on lisääntyminen. Muu on retoriikkaa. Jos emme lisäänny, ihmissuku loppuu pian, eikä millään ole mitään väliä. Olen syntynyt 50 - luvulla ja kasvatettu luterilaiseksi. Kotikasvatus ei ollut uskonnollista, eikä meillä ollut kuin suuri perintöraamattu, sellainen suurempi kuin A4 ja nahkakantinen. Sitä ei koskaan luettu. Oli itsestään selvyys, että lapset perustavat perheet, eikä homoista tai lesboista tiedetty mitään pohjalaisessa yhteiskunnassa. Erosin kirkosta 34-vuotiaana, kun katsoin saaneeni kaiken kirkolta. Mutta lapsuus ja nuoruus vaikuttavat siten, etten ymmärrä samaa sukupuolta olevien suhdetta enkä hyväksy sukupuolineutraalia avioliittoa. Minun jumalani on korkeintaan Ukko Ylijumala, eli en ole selvittänyt suhdettani alkukantaisiin uskontoihin. Mutta uskon evoluutioon ja tieteeseen. Se tulee koulutuksestani. Olen ehkä ahdasmielinen, mutta minulle normaali heteroavioliitto ja lapsen lapset ovat kaikki kaikessa.

Käyttäjän JarmoHalttu kuva
Jarmo Halttu

Jaakko

Homot ja lesbot saavat lapsia. Heterot saavat homo- ja lesbolapsia. Jos olet aikanaan saanut väärää tietoa ja kasvatusta, niin kannattaa ruveta kiireesti paikkaamaan, jos TODELLA USKOT TIETEESEEN. Tiede ei ymmärrä sinun ajatuksiasi. Ne ovat todellakin ikiaikaisia ja ennenkaikkea vääriä. Ota selvää, äläkä vain luule ja usko!

Käyttäjän ReijaHaapanen kuva
Reija Haapanen

"Jos emme lisäänny, ihmissuku loppuu pian"

Näyttääkö tämä nyt todennäköisimmältä kehityssuunnalta maapallolla?

Käyttäjän ollimarkkanen kuva
Olli Markkanen
Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta
Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

Ihmeellistä, että yksi lakimuutos pienessä Suomessa saa aikaan sen, että ihmislajin lisääntyminen loppuu ja kuolemme sukupuuttoon. Miten tämä kehitys etenee noin niin kuin evoluution ja tieteen kannalta? Syntyvätkö lapset tästä eteenpäin homoseksuaaleina vai steriileinä, vai estääkö homomyönteinen yhteiskunta heteroseksin?

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Ei varmaankaan ole tiedetty homoista tai lesboista. Minun kouluaikoinani ei osattu haukkua edes homoksi. Varmaankin sukupuolisia suuntauksia on aina ollut, mutta ne on kärsitty yksin väentuvan penkillä. Suomessa ei ole virallisesti ollut varhaisina vuosisatoina kuin kaksi homoa, pappilan renkipoikaa, jotka sitten teloitettiin. Minulla on mielikuva, että tytöillä oli helpompaa lesboutensa suhteen. Jos kaksi miestä asui yhdessä se herätti juoruja, mutta jos kaksi naista asui yhdessä se oli kätevää.

Käyttäjän halaolla kuva
Hannu Ala-Olla

Mutta olivatko he oikeasti homoseksuaaleja vai jonkinlaisia nomenseksuaaleja, joiden seksuaalisuus suuntautui samannimisiä kohtaan?

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-128864974608...

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta Vastaus kommenttiin #17

Niimpä, mutta jos Keskisarjaa on uskominen, niin homoja olivat.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Retoriikkaa on Jaakko tuo mistä höpötät.Maailman itsestään selvin asia,jota murto-osa ihmisistä,siis homot eivät voi miksikään muuttaa.Muistatkos,että meidät homotkin on tehty samoin,kuin sinutkin siihenkin on tarvittu mies ja nainen.Kun sinulla ei ole kirkon painolastia,niin kannattaako miettiä ilman sarvia ja hampaita,ja kenties kysyä itseltään olenko tai olenko ollut ajatuksisneni oikeassa.Avioliiton,pereheen ja lastenasioissa ja niiden suuressa merkityksessä ei myöskään ole eroja heteroiden kanssa,ei myöskään arvomaailmoissa muutenkaan,Jos tiedät ,niin älä unohda,että on melkoinen määrä ihmisiä liitoissaan, perheissään puolisoineen ja lapsineen,jotka ovat homoja ja pystyvät siitä huolimatta lisääntymään sillä yhdellä ja ainoalla tavalla.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Tuleeko minustakin nyt homo"

Sehän on lähinnä sinusta kiinni ja ilmoitusasia, jos haluat olla muodikas niin avaat kaapin ovet , astut ulos ja teet ilmoituksen. Se on siinä, sen jälkeen voit tuntea olevasi vapaa ja voi ajatella olevasi edistyksellinen.
Saat paljon sateenkaariystäviä, voit haukkua heteroita tyhmiksi ja taantumuksellisiksi jne.jne, eikä kukaan voi sinua arvostella ilman että tulee tuomituksi ikuiseksi rasistiksi.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Miksi Erkki minä /me emme saa haukkua sinua/teitä,jos sinä/te saatte haukkua minua/meitä? Ollaan nyt edes tässä haukkumisessa tasa-arvoisia.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Oikeastaan kenenkään ei tarvitse/saa haukkua ketään. Jos argumentit eivät riitä voi olla hiljaa. Perustellut mielipiteet ovat aina "oikeita" ja heijastavat esittäjänsä ajatuksia. Haukkuminen ja solvaaminen on jotain ihan muuta.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #22

Ei nyt pidä heittäytyä.
Mielipide on aina oikea ,ei mielipidettä tarvitse perustella koska se ei ole mikään opinkappale. Mielipide voi olla toki vähemmän viisas mutta oikea mielipide se silti on kun joku on sitä mieltä. Mielipide on sen esittäjän mielipide ja sillä hyvä eikä sitä tarvitse/ole pakko perustella.
Suomessa on vaan menty siihen että jotkin mielipiteet on "kiellettyja" ja niitä voi/on lupa vähätellä ja toiset "sallittuja" ja niitä pidetään oikeitten ihmisten oikeina mielipiteinä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Olenko minä jossain sinua/teitä haukkunut. Anteeksi kovasti jos näin on käynyt.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta Vastaus kommenttiin #34

En minä sitä sillä tavalla kokenut. Pidin juttuasi sarkasmina. Haukkumisesta taisi tulla sinun inspiroimana oma keskustelu.

Käyttäjän KatriRonkainen kuva
Katri Ronkainen

Minulle oli aivan uutta, että homoksi tullaan siksi, että se on muodikasta ja edistyksellistä. En ole myöskään koskaan tavannut homoa, jonka mielestä heterot ovat tyhmiä ja taantumuksellisia vain siksi että ovat heteroita. Muista syistä ihminen kyllä voi olla tyhmä ja taantumuksellinenkin. Sen sijaan tapaan koko ajan heteroita, joiden mielestä homot ovat sairaita, perverssejä, syntisiä ja ties mitä vain siksi että he ovat homoseksuaaleja.

Käsittääkseni lakimuutoksen taustalla ei ollutkaan käännyttää kansaa homouteen ja syyllistää heteroja, vaan lopettaa vihdoin homoseksuaalien syrjiminen.

Heli Hämäläinen

Avioliitto ei ole itsessään pyhä vaan aviopuolisot pyhittävät avioliittonsa. Jos parin A avioliitto pilaisi jotenkin parin B avioliiton, asia olisi kuin sinun jauhelihakastikkeesi pilaisi minun kantarellikastikkeeni. Pelkkä tietoisuus jauhelihasta ja sen laittamisesta ruuaksi veisi ruokahalut. Näin ei ole minun tapauksessani, mutta jollain kasvissyöjällä näinkin voi olla.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Avioliitto ei ole luterilaisen käsityksen mukaan pyhä toimitus, sakramentti. Avioliitto on nykyisin ihmisten välinen sopimus - joskus vieläkin sukujen välinen sopimus. Siksi kirkollinen vihkiminen ei tuo varsinaista lisäarvoa avioliittoon maistraatin lisäksi.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Kari,

:)).. eihän sinusta voi enää homoa tulla,kun sinäkin sitä,jo olet..ja tuo kommentoija Martikainenkin tuolla,on homo,kuten me kaikki..nimittäin siis homo sapiens,eli ihminen viisa/viisas ihminen.Sinun kohdallasi allekirjoitan tuon sapiensinkin hetkeäkään epäröimättä.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Kiitos arvostuksesta. Yritetään tehdä parempi maailma, jossa kaikilla olisi sijaa.

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Siinäpä onkin ajatus,sekä uskovaisille,että uskomattomille ! Siis kuvitella,että itsellä olisi esim. poika joka onkin homo.
Antaisko sille sitten vitsaa,keppiä ja huutaisi:" Et Homostele", vai joutuisko vaan sopeutumaan tilanteeseen ?

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Ihmiset ovat onneksi hyvin sopeutuvaisia - eikä se ole niin paha, jos tulee lähelle. Asioita, jotka ovat kaukaisia on helpompi kauhistella.

Käyttäjän HannuValjakka kuva
Hannu Valjakka

Sen suuremmitta yleistyksittä..ei ole aivan tavatonta,tuo vitsa ja keppikään..pahinta lienee se omien vanhempien aiheuttama henkinen vaurioituminen,joka voi johtaa jopa itsemurhaan,Omassa tuttavapiirissäni on moinenkin tapaus..homouden selvitessä vanhemmille lapsi lakkasi olemasta heidän lapsensa ja ihminen ja sitten tuo lapsi ja ihminen lakkasi olemasta kokonaan kenellekkään,itsellensekään ja päätti päivänsä omin konstein.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta
Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Odotellaan nyt Toivola &kumppaneilta asemansa vaatimaa toimintaa lainsäätäjinä eduskunnassa . Puhalletaan nyt tämä peli poikki ja Soten ja muiden vaikeuksien kimppuun kuin sika limppuun. Vittu mitä tunareita kaikki tyynni.

Toimituksen poiminnat