karkot Kaikki ei ole miltä näyttää.

iPhone 5 näyttää älypuhelimelta

 

Kuka on päättänyt, miltä älypuhelimen pitää näyttää – no tietysti Apple. Seuraus on se, että älypuhelimeksi voi ostaa vain älypuhelimen. Tämä näkyy hyvin Applen ja Samsungin patenttiriidoissa.

 

Aikoinaan Nokia määritteli, miltä 'pikkutyttöpuhelimen' pitäisi näyttää ja kauppa kävi. Nykyinen Lumia värikkyytensä perusteella voisi olla uusi 'pikkutyttöpuhelimen' , mutta se on liian kallis. Siitä ei ole älypuhelimeksi, kun se ei näytä älypuhelimelta.

 

Marimekko voisi olla oiva partneri Nokialle ja Lumioille. Molempien tuotteet perustuvat väreihin. Voin kuvitella mallitytöt catwalkilla Lumiat soittamassa hittejä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Kyse on ihmisten näkemyksistä - kun joku asia omaksutaan, niin pois oppiminen on vaikeaa. Se taitaa olla sitä muutosvastarintaa.Kyse on ihmisten näkemyksistä - kun joku asia omaksutaan, niin pois oppiminen on vaikeaa. Se taitaa olla sitä muutosvastarintaa.

Käyttäjän mijaakko kuva
mikael jaakkola

Älypuhelimen käsite on vuosi vuodelta hämärämpi ja keinotekoisempi. Takavuosina se määriteltiin mm siten, että laitteella on multi-tasking-kapasiteetti - eli että useampia toimintoja voidaan suorittaa yhtaikaisesti. Onko virallista määritelmää olemassakaan enää, en tiedä enkä tiedä tietääkö kukaan. Prosessoritehot ja hinta varmaan suurimmat erot tekee, mutta missä kulkee raja?

Konseptuaaliset erot älyn ja älyttömyyksien välillä alkavat olla passé, niin yhteen koriin tällä hetkellä munitaan. Kunnes...

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Tavallinen käyttäjä on ymmällään erilaisista teknologisista hienouksista ja silloin ulkonäkö nousee tärkeimmäksi valintaperusteeksi. Apple on pitänyt mielikuvaa yllä tehokkaasti.

Mielenkiintoinen mielikuva on DORO mummupuhelimella ja se tuntuu muuvän mukavasti.

Käyttäjän MarkkuHirvenoja kuva
Markku Hirvenoja

Minusta Applen idea älypuhelimesta on riittävän pelkistetty: kapulassa on avoin käyttöjärjestelmä, johon kuka tahansa voi ohjelmoida mitä haluaa, paniikkinappula, josta pääsee takaisin, äänenvoimakkuusnappulat ja pimennysnappula. Olennaista on kuitenkin se, että se pelaa saumattomasti yhteen pöytäkoneen kanssa ja synkronoituu automaagisesti kalenteriin ja puhelinmuistioon sekä varmuuskopioi sisältönsä. Jos se menee rikki, uusi rauta peliin ja jatketaan siitä, mihin edellinen jäi. Muotoilu ei hukkaa alleen tätä perusasiaa. Eikä tarvita erilaisia malleja, koskapa konsepti on niin simppeli, ettei sitä kannata hajauttaa. Fyysisiä ominaisuuksia saa lisää kolmansien osapuolten lisävarusteilla.

Ja sovellukset toimivat. Kaikissa kohderyhmäsuunnatuissa kännyköissä tuntuu olevan myyntiä varten tehtyjä "ominaisuuksia", jotka eivät kuitenkaan toimi, koska niiden bugeja ei ole ehditty korjata ennen tuotantoon lykkäämistä. Nykyisten älypuhelinten ominaisuuksien eli ohjelmien toiminnasta vastaa niiden toimittaja, joka saa mahdollisen tulonsa kansansuosion perusteella.

Toimituksen poiminnat