karkot Kaikki ei ole miltä näyttää.

Helena Eronen räväkkä fiksu nuori nainen

Hihamerkkejä menee ja tulee, mutta into säilyy – toivottavasti. Uuden suomen blogeja lukiessani (ainoa kontakti) Helena Eronen on poikennut harmaasta, perussuomalaisten tavasta jurputtaa. Teksti on luettavaa ja pitää sisällään ideoita, joista olisi mahdollista jalostaa jotain uutta. Helena osaa käyttää suomenkieltä innostavasti.

 

Nuoruuden innolla tulee näköjään kirjoitetuksi ensin ja sitten vasta ajateltua. Meillä täällä Suomessa ollaan herkkiä milloin millekin. Kun minä olin nuori silloin sanaa neuvostoliitto ei saanut liittää mihinkään negatiiviseen arvoarvostelmaan – jos liitti, niin töitä ei ollut liiemmin tarjolla. Mutta protestoida sai mm. Tuomiojan poika, niin kuin silloin sanottiin, poltti sotilaspassinsa. Joissain piireissä se oli teko, joka voitaisiin rinnastaa vaikkapa hihamerkkeihin. Huonosti kävi – sitä ollaan nyt ministeri.

 

Itse kannatan ihmisten tasa-arvoa rotuun, sukupuoleen ja uskontoon katsomatta. Ihmisten profilointi tai ampuminen, niin kuin USA:ssa rotuun ja huppariin perustuen, on ihmisyyden laittamista lokaan. En tiedä mitä mieltä Helena Eronen oikeasti on, mutta uskoisin sen perusteella, mitä olen lukenut, että saattaisimme olla tässä suhteessa vaikkapa hengenheimolaisia. Poliittista kantaani en ole tähän mennessä pystynyt määrittelemään – tämä lause siksi, että ette luule, että olen perussuomalainen. Erosen tehtävänä (työ) on tuoda esille perussuomalaisten näkökulmaa ja se asettaa omat rajansa vapaudelle. Kirjoittamisen aiheet löytyvät helposti ko. puolueen kannattajien jurputuksesta.

 

En ihmettele, että Pirkko Ruohonen-Lerner haluaa Erosen erotettavaksi. Nopeaälyisestä nuoresta naisesta kasvaa nopeasti varteenotettava poliitikko, kilpailija – jopa valtakunnallisella tasolla. Ehkä kannattaisi puolueen sisällä opastaa miten saa kirjoittaa – luulen, että sisäpiirin huulenheitto on painokelvotonta, niinkuin illalla ravitsemusliikkeessä keskusteltaessa.

 

Minusta nykyinen mekkala on kohtuuton – varsinkin, kun sen ovat aiheuttaneet muut, jotka eivät ole suostuneet kuulemaan kirjoittajaa. Minulle tulee mieleen kuva, jossa on tyttö-raasu erämaassa, jota shakaalit raatelee ja oman heimon jäsenet kieltäytyvät tuntemasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (16 kommenttia)

Veikko Penttinen

Kun pomo on uskovainen ja oikeana käsivartena on abbedissa, niin kai se on selvää, miten reippaille ja mieltä innostaville nuorille naisille käy.

max vaaltio

TE JOTKA ETTE YMMÄRRÄ HELENAN KIRJOITUSTA OOTTE PERSEESTÄ IHAN SUORAAN. NOIN TYHMÄÄ SAKKIA JOS TÄSSÄ MAASSA ON NIIN SITTEN KANNATTAA ETSIÄ UUSI FOORUNḾI KOKO KESKUSTELUPALSTALLE. jOS SE ETSITÄÄNN , SE MYÖS ETSITÄÄN , PISTE.....

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Taisit jättää juttuni lukematta tai sitten et ymmärtänyt. Taisin nimenomaan kertoa ymmärtäneeni. En usko, että alkuperäisen artikkelin tarkoitus oli loukata ja kiihottaa. Vai oliko sinun mielestäsi.

Markku Toivonen

Ymmärsin Helenan kirjoituksen täysin ja persuusta oli.

max vaaltio

Viaton pikku heitto on niin kauuheeta että. Voi helvetti että hävettää teitin puolesta. Jokainen joka tälle palstalle kirjoittelee ja lueskelee tietää Helenan upeat tekstit, häpeän teidän puolestanne jotka moititte upeaa hirtehishuumoria jota Helena osaa kirjoittaa. Tässä ei Helenan kirjoituksesta ole kysymys vaan perussuomalaisista. Hävetkää suoraan sanoen. Etsitään kaikki yhdessä uusi foorumi missä saa vapaasti puhua muutakin kuin kirjakieltä. Huumorikin on sallittua tässä maassa, Paitsi kataiskloppi ja stuppi ei ehkä siitä tykkää. Kravetti pitää olla millilleen suorassa jne. Miten tätä maailmaamme voi elää teidän ykstotisten lailla virheettömästi. Hävetkää, hävetkää, hävetkää.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

jos nyt katsoisit ensin, mitä kirjoitin. Yritin sanoa, että Helenassa olisi ainesta vaikka ministeriksi.

max vaaltio

Sorry Kari luin tekstisi vasta kirjoitettuani. Olen kaikessa samaa mieltä kanssasi, sekä huomasin etten olisi kuitenkaan yhtähyvin edes osannut sitä sanoa. Kiitos siitä että älyllisiä ihmisiä on vielä olemassa, kiitos.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Ollaan sitten kavereitaa Max - näitä menee ja tulee, mutta hyviä ideoijia tarvitaan perussuomalaisissakin.

Käyttäjän Ju55i kuva
Jussi Käenniemi

Muistaakseni julkisesti sotilaspassinsa polttivat Esplanaadin puistossa Ilkka Taipale, Kalevi Seilonen, Markku Lahtela ja Ilpo Saunio.

Käyttäjän Ju55i kuva
Jussi Käenniemi

Tarkistin muistikuvani. Ilkka Taipaleen tilalla oli Tauno Tuomivaara.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Täytyy sitten pyytää Erkiltä anteeksi muistivirhettä. Opetin 70-luvun alussa kriittistä yhteiskuntateoriaa Jyväskylässä filosofian laitoksella - osallistuttiin opiskelijoiden kanssa "demoina" johonkin häppeninkiin rauhan puolesta ja taisi olla mukana opiskelijaliikkeen voimannäyttö. Täytyisi varmaan kaivaa arkistoja.

Silloin muuten vaadittiin yliopistoon mies ja ääni periaatetta - siis opiskelijan ääni olisi painanut saman kuin professorin ääni. Nyky käsityksen mukaan typerä ajatus, mutta yliopistoihin saatiin luovuutta ja kansakunta ylös. Mitä nyt tapahtuu - elinkeinoelämä ohjailee opetusta yliopiston hallituksesta. Viimeisen kvartaalin hyvin menneitä asioita halutaan opettaa - ehkä vielä jossain pyörii symbian kurssi Nokian tarpeisiin.

Yliopistojen alistaminen elinkeinoelämän palvelijoiksi on tappanut luovuuden, ei synny blue sky productseja, uusia tappaja teknologioita ja ideota. Missä on nuori Erkki Tuomioja? Tarvitaan uutta vallankumouksellisuutta, ei hihamerkkejä, mutta ideota - siitä tämä alkuperäinen juttu lähti.

Dari-anne Suomalainen

Polttomerkki

Vuonna 1215 neljäs lateraanikokous paavi Innocentius III:n johdolla
sääti, että juutalaisten oli alettava käyttää heidät muista erottavaa
pukua (sama määräys koski saraseeneja, myöhemmin myös harhaoppisia, prostituoituja ja pitaalitautisia).41 Sen lisäksi vaatteisiin piti
kiinnittää tunnistusta helpottava merkki – vuosisatoja ennen natsien
keltaista tähteä – häpeän merkki, jonka muoto ja väri vaihtelivat
maasta toiseen.Merkki teki juutalaisista yhteiskunnan hylkiöitä ja altisti heidät sekä sanallisille että ruumiillisille hyökkäyksille.42

Tottakai te ymmärrätte, onhan Timo Soini katolinen. Tämä on pelkää satiiria.
Ei tätä oikeasti ole tapahtunut, tämä on vitsi ja fariseusten hapatusta.

Loppuosa oli satiiria.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Toisille määrätään merkit - toiset kantavat niitä "vapaaehtoisesti", kuten sikhit, juutalaiset, muslimit, moottoripyöräjengitja intialaiset kastin merkit. Jotkut laittavat rintupieleen Haaviston pinssin. Kemal Atatyrk määräsi aikoinaan Turkissa pakolliset hunnut prostituoiduille. On hyväksyttäviä merkkejä ja merkkejä, joita käytetään vallan välineinä. Olisi mielenkiintoista tietää, kuinka vapaaehtoista eri ryhmissä merkkien kantaminen on.

Olen todennut, että osalta musliminaisista häviää huivit kun ollaan virallisten tilaisuuksien ulkopuolella ja että romaanitytöt hukkaavat kansallispukunsa lomamatkalla. Sen sijaan körttimummo kantaa uskollisesti "virkapukuaan".

Keskusteluun hihanauhoista palataan vielä - sanon sen, että en hyväksy painostukseen tai pakkoon perustuvia merkkejä.

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Kari Kotiranta.

Jaahas, että yksi Helena-fani lisää! Ei kai Helena mikään eilisen teeren poika olekaan kirjoituksissaan eikä ole myöskään aivan nuori.

"Erosen tehtävänä (työ) on tuoda esille perussuomalaisten näkökulmaa ja se asettaa omat rajansa vapaudelle."

Eronen lienee tuonut näkökulmansa esille varsin selkeästi olipa se sitten hänen omansa taikka perussuomalaisten. Harmi, että en ehtinyt lukea hänen alkuperäistä tekstiään vaan nyt on täytynyt olla näiden rääppiäisten varassa.

Aikamoinen mielipidevaikuttaja hän on, sillä hän hermostutti perussuomalaiset, sekoitti median hetkeksi ja ahdisti Huuskonkin ahtalle sekä sai monet ihailijansa, eritoten miehet kiihtymään ja puolustamaan häntä kuten tuolla edellisissä ja monissa kommenteissa näkyy. Jonkinlaisen uuden leiman kirjoitus löi Helenan positiiviseen kuvaan.

Ulkomaalaisaihe on kepeä pukea vaikkapa satiirin ja kaikenlaisen kepeän kirjoittelun alle koska maahamme muuttaneiden arki ei häiritse suurestikaan suomalaisten tosielämää.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta

Hauska tuo fani-ajatus. Eipä ole tullut fanitettua kuin Albert Schweitzeria ja silloin olin 16 vuotias. Elämänkunnioittamisen filosofia iski syvälle ja lujaa. Metsästys sai jäädä ja elämästä, oli se sitten kärpäsen tai ihmisen tuli tärkeä. Siitä kuitenkin sitten jouduin pian tinkimään, kun meni armeijaan harjoittelemaan ihmisten tuhoamista. Myöhemmin on joutunut tekemään lisää kompromisseja mm. hiirien ja hyttysten kanssa.

Ehkä vanhemmiten tilalle ja rinnalle on tullut ihmisyyden kunnioittaminen. Erosen kirjoituksessa ei kunnioitettu ihmisyyttä sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta kuvittelen, että se oli kokemattomuusheitto tai sitten harkittu provokaatio, kuten usein perussuomalaisilla. Nuoruus on suhteellista - kun sitä katsoo täältä päin, niin se näyttää erilaiselta kuin 20-vuotiaasta.

En tiedä onko mielipidevaikuttamista, mutta selvitti hyvin kiperän tilanteen - putosi ns. jaloilleen. Tähän eivät viimeaikoina ole pystyneet puolustusministeri eikä Finnairin johtaja.

Käyttäjän tarjapitkanen kuva
Tarja Pitkänen

Niin niin, mitä se fanittaminen sitten onkaan! Olen itsekin lukenut Helenan kirjoituksia, olen kommentoinutkin joskus harvoin. Kyllä niissä itua on ja se, että hän jaksaa olla puheyhteydessä lukijoidensa kanssa on erittäin positiivista. Löysin hänen kohukirjoituksensa tuolta netin uumenista jo.

Meni yli ymmärryksen eikä sen sisältö lievity vaikka sen laittaisi minkä tahansa kirjoitustyylin alle.

"Ehkä vanhemmiten tilalle ja rinnalle on tullut ihmisyyden kunnioittaminen."

Sinulla itselläsi on hyvin maltillinen ja liennyttävä vastaustyyli. Se on vaikuttava todistus ihmisyyden kunnioittamisesta

Toimituksen poiminnat